söndag, oktober 19, 2008

Lördagsslöjd

Förra helgen köpte vi nya fåtöljer till vardagsrummet. Nu kan jag sticka när jag vill alldeles utan att armbåga eller trassla in någon soffgranne i mitt garn. För att få till den perfekta stick-ställningen i fåtöljerna tyckte jag det behövdes lite mera stöd bakom nacken. I går löste jag det genom att sy långa smala kuddar som kan ligga som svankstöd också. När jag ändå hade symaskinen framme och tyg över passade jag på att sy en påsväska till mamma. Hon har önskat sig en sådan. Jag misstänker att hon tröttnat på alla plastpåsar som anfaller henne i skafferiet...

Såg ni sjalen i fåtöljen där uppe? Det är min Leaf lace som jag tagit tag i igen. Långsamt går det, men framåt! Och jag gillar ju både mönster och garn.Snälla Ella tipsade mig förresten om "Åsas vantar" som tycks vara perfekta för mitt gröna Andean silk. Det kan nog hända att jag lägger upp till ett par när som helst!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Väskan ser perfekt ut, och snygg dessutom! Jo, du har alldeles rätt i att jag tröttnat på alla anfallande påsar :-) Sedan är det väl inte fel att tänka lite på miljön också. Så tack snälla dotter!

Katarina sa...

Vilken härligt stickningsplats, kan riktigt se kreativiteten flöda.

Inger sa...

Sntggt retrotyg,påminner det inte om Stig Lindbergs porslin?Med stickplats intill fönstret kan det nog behövas en sjal om axlarna.

Anonym sa...

Jättefin tygpåse du gjort till din mamma. Fotöljerna ser ju också fina ut, och jättesköna antar jag.

Anonym sa...

Halloj fröken! Var det dig jag såg utanför DeGeer idag på fm, vid ca 10? Jag gick med min lilla hund och hade svart keps på mig.. /Sofia