tisdag, september 15, 2009

FO - Tunika strl 62

En dryg vecka för att rita av mönstret och klippa till tyget, en vecka för att sy, och nu är tunikan klar.
Som vanligt är färgåtergivningen på fotot inte perfekt. Det är faktiskt lite rosa i ringarna också.
Mönstret kommer från Ottobre design nr 1 /2009 och tyget köpte jag på syfestivalen i höstas.

Jag är nöjd med att jag klarade den förhatliga bandkantningen riktigt bra den här gången. Desto svårare var det att få till något slags mönsterpassning på fickan. Velade mellan att klippa ut ficktyget så att mönstret "skevade" mot framstyckets eller försöka få det att stämma på ett ungefär. Borde nog ha låtit det skeva, eller kanske rent av gjort fickan i enfärgat tyg för att slippa reta mig på att mönsterpassningen inte blev helt perfekt. Nåväl, "Bra nog!" sade jag till mig själv när jag efter att ha sprättat en gång återigen hade sytt fast fickan ett par mm snett.
Ännu är lilla N för liten för att kunna ha tunikan, men det ska bli spännande att prova den så småningom. Jag gillar den här typen av omlotthalsöppning, för den är så smidig när man ska ta på och av ett plagg, och jag gillar att muddarna är nedvikbara så att tunikan kan användas lite längre.

4 kommentarer:

Anna sa...

Jättefin!!! Jag har ännu inte kommit mig för att prenumerera på ottobre, men snart ska jag väl få tummen ur.. :-)

Inger sa...

Jag tycker den blev jättefin,det där med mönsterpassningen är det nog bara du själv som ser.När den lilla gullklimpen får den på sig är det ändå bara henne man ser.

Anonym sa...

Verkligen fin! Inte ser man om det är mönsterpassat eller inte. Jag kunde inte ens se det fastän du förklarat. Det är nog mest du som tänker på det.

Blipp sa...

Superfin, o ambitiöst. Ser skön ut oxå, jag är väldigt inne på babyplagg just nu och märker att de oftast är sköna på utsidan men icke på insidan, det är spännande, är de mest till för att föräldrarna skall ha ngt skönt att hålla i månne?