söndag, april 04, 2010

FO:n och mer tyg

Djevelluen i Milk & Honey stickades klart i bilen på väg till svärmor i fredags.

Lilla N har provat den idag och den funkar, men är den är verkligen på gränsen till för liten. Några maskor till i omkrets och längd hade inte skadat alls. Lite lösare stickning hade hjälpt det också kunde jag konstatera efter att ha jämfört med höstmössan. Jag tror att jag har garn nog för att sticka en till, större mössa, men jag tror faktiskt inte att jag orkar.

Idag har jag sytt klart ett par muddbyxor i vaniljfärgad velour från Stoff och stil. Jag har testat Meedoms mönster, men lagt till muddar. Jämförde med ett par köpebyxor från Lindex och valde "Form 1" eftersom den såg ut att vara väldigt lika köpebyxorna i vidden.

Byxorna är ännu för stora för lilla N, framför allt på längden, men efter en snabb provning kan jag konstatera att jag skulle vilja ha en aning mer pös i benen och kanske, kanske också över rumpan än det blev. Nu är dock velourtyget jag använt riktigt kraftigt så måhända hade det blivit bättre i ett aningens smidigare tyg.
Eftersom muddarna är upp-/nedvikbara så ville jag inte sätta namnbandet runt kanten denna gång utan jag fick klura ut en ny placering.

Förra helgen befann sig vännen M på Stora symässan i Malmö för att hjälpa till med försäljningen av Garnpallettens härliga garner. Omtänksam som hon är frågade hon mig om jag ville ha något trikåtyg langat från mässan, och det var ju svårt att tacka nej till ett sådant erbjudande. Lagom till påsk flyttade alltså de här fina tygen från E-slöjd hem till mig. Jag har ännu inga bestämda planer för dem, men jag hoppas få till något kul till sommaren iaf.

3 kommentarer:

Malin sa...

Så söt mössan är! Det var ju nesligt att den var snudd på för liten.

Det blir spännande att se vad du skapar av tygerna! :)

Anonym sa...

Mössan är jättefin. Den kanske räcker tills det blir lite varmare iallafal. Fina byxor, och underbara tyger.
Ewa

Nina BF sa...

Hej, du har nåt att hämta på min blogg.