tisdag, juli 01, 2008

Tisdag

Jag jobbar och allt är konstigt. Sammanslagning av avdelningar och arkeologiska utgrävningar i skåp och lådor (dvs, vi försöker städa och rensa) och det råder uppbrottstämning i luften. Nästa vecka går alla andra på min förskola på semester. Jag har köpt hejdå-present till mina kollegor och ska slå in den i kväll.

Här hemma lyssnar jag på Winnerbäck och har just monterat de nyinköpta sängborden.
I går hämtade jag ut ett bokpaket på posten. Har köpt den här för att kunna sticka tröjor lite mer fritt.
Ja, för det var iaf så jag tänkte när jag beställde den. Har inte hunnit kika så mycket ännu, så jag vet inte hur stor nytta jag kommer ha av den. Jag hade egentligen tänkt sticka nästa tröja uppifrån och ned, men jag tror inte det finns någon sådan beskrivning.
Gotlandsjalen växte lite på hemresan, och ser ut så här när man är mitt i ett varv:
Det blir en enkel sjal stickad från nacken, med lite godtyckligt placerade rätstickade ränder. Just nu är det så varmt här att jag inte riktigt har samma känsla av att det är den perfekta sommarstickningen. Där i ladan med världens kallaste golv och regnet utanför fönstret var det däremot PRECIS vad jag hade behövt. Nån gång när jag har en egen dragig sommarstuga så kommer jag alltså ha en vackert grå sjal att drapera på kökssoffans ryggstöd eller så...

En kväll i ovan nämnda lada blev förresten barnsockarna klara.
Nu ligger de tillsammans med några andra udda alster och väntar på en lämplig mottagare.
För övrigt har jag löst mysteriet med den glipande koftan. Jag har läst fel i mönstret och bara gjort fem knapphål, istället för sju. Så nu har jag en plan som inbegriper fler knappar och fler knapphål.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å, du gillar också Winnerbäck. Har varit och lyssnat på honom, han är riktigt bra tycker jag. Fina små barnsockar du stickat.

Inger sa...

Det är nästan att det låter som om du tänker utnyttja garnet maximalt.

Ginger Beer sa...

Vill du vara med och blogga om deckare i böcker och på tv?

http://deckarebloggen.blogspot.com/