söndag, februari 01, 2009

Helg

Veckorna går ganska fort tycker jag. Det gör helgdagarna också. Vips så var det helg, och vips så var det söndagkväll.

I går var vi ute och spanade på barnvagnar. Det är mysigt ett tag, men man kan bli både överväldigad och frustrerad för mindre. Snacka om djungel! Det gäller att försöka förutse vilka funktioner som man kommer ha stor nytta av, och hur just vi kommer att använda vår barnvagn. Inte helt lätt. Just nu lutar det nog åt en som sambon tycker är snygg (den har tydligen snygga fälgar?!) och som jag tycker är halvful, men verkar riktigt bra i övrigt. Viktigast för mig är nog att den inte är för tung och klumpig, jag vill inte bråka med min kropp varje gång jag ska ut på promenad.

På kvällen stickade jag en stund framför TV:n så babykoftan har iaf växt liiiite.

Idag har vi städat lägenheten (skööönt!) och sedan har jag återhämtat mig genom att baka havrekakor,
ta en promenad och sy ett par babybyxor.

Byxorna är i storlek 56 och jag har förlängt benen lite på dem jämfört med mönstret (från senaste Ottobre). Jag fick nämligen börja om en gång. När jag hade klippt ut tyget, kastat kanterna och sytt ihop benens innersömmar satt jag där med mittremsan i handen och glodde och fattade ingenting. Den passade inte alls i hop med delarna jag redan sytt. Jag hade nämligen sytt ihop "magdelen" på byxorna till ben efter som "bendelarna" var så korta att jag inte fattade att de var benen. Nog för att minibebisar har stora blöjbakar och korta ben, men eftersom jag inte hade tänkt sy shorts så förlängde jag alltså benen ett par cm vid nästa försök.

Nu har alltså uggletröjan äntligen fått ett par matchande byxor.

Och till dig kompis, som jag mötte på min promenad idag och som undrade om magen växt något än, kan jag ju säga så här:Tydligen tillräckligt för att knytbandet på tröjan ska puta in i bild när jag fotar. Haha.

3 kommentarer:

Inger sa...

Det är av misstag man lär sig.Jag blir så sugen på att sy när jag ser vad du gör,men jag kommer ju aldrig så långt.

Anonym sa...

Så gulligt det blev tillsammans.Skrattade gott åt ditt lilla misstag med byxorna. Det var som om jag gjort det själv. Gör liknande misstag väldigt ofta. Men vad gör väl det :-)
Ewa

Ilsefin sa...

Hihi, där ser man :)

Vad fint setet blev!