söndag, mars 29, 2009

Färdigt och färdig

Bullarna krävde en snabbutryckning till Konsum. När de låg på jäsning upptäckte jag att det inte fanns något pärlsocker hemma. Det var visst länge sedan jag bakade vetebröd. Pärlsockret måste ha rensats ut när vi hade oväntat (och otrevligt) besök i skafferiet.

När vetebrödet var klart så var mitt senaste brödexperiment lagom jäst för att få åka in i ugnen.
Det blev verkligen ett experiment idag nämligen. Läste massor av brödrecept i morse utan att riktigt fastna för något. Tills sist gav jag upp och hänföll åt mitt vanliga "blanda lite som du tycker-bakande." I de här bröden finns bla lite surdeg, en klutt sparad deg från förra veckans bak, en aning jäst (för säkerhets skull) vetemjöl, rågsikt, solrosfrön, linfrön, en skvätt filmjölk, brödkryddor, honung...ja..lite sådär allt möjligt. Ska bli spännade att se hur det smakar!

Nu BORDE jag gå ut på en promenad. Då skulle jag kanske bli lite piggare också. Känner mig ganska så sömnig just nu. Undrar om jag ska lyckas övertala mig själv...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Å, vad det ser gott ut, önskar att ja´g fick en kick i baken så jag också fick lite baklust. Berätta gärna hur det smakade sedan. Antar att det var jättegott!
Ewa

Sommarfröken sa...

Vilka fina bröd du har bakat! Och de ser goda ut!
Hoppas att prommisen blev av och du fick frisk luft!
Kram från Sommarfröken

Anonym sa...

Härligt med nybakat bröd. Det doftar ju så gott också, vilket man inte får uppleva när man köper det i affären. Jag borde också ha tagit en prmmenad i går, men inte blev det av. Ska försöka ta mig ut på lunchen en liten stund. Ha det så gott!

Sanna T Sköld sa...

Mums! Jag älskar bullar. tyvärr kan jag inte baka det. Kanske får gå på kurs hos dig.

Jesse sa...

men åå..var jag tvungen och hitta bilder på dom där bullarna..jag som är så hungrig..dom ser verkligen smaskens ut =)