söndag, mars 01, 2009

Solig söndag

Så härligt det är när solen lyser in genom fönstren! Visst känns livet genast lite lättare då? Och så blir det lättare att fota också, så jag tänkte jag skulle passa på visa er mitt nya WIP. En liten omlottkofta i merinoull.

Jag stickar efter det här mönstret, på ett ungefär iaf. Jag försöker kompensera lite för att masktätheten inte stämmer riktigt, men samtidigt gör det inte så mycket om koftan blir en aning mindre. Någonstans i bebisens tillväxtkruva bör den ju förhoppningsvis passa ändå.

Jag stickar verkligen inte särkskilt mycket nu. Tillbringar ofta en eller två kvällstimmar i soffan i mer eller mindre vågrätt position och orkar liksom inte sätta mig upp och ta upp stickningen. Dumt egentligen, för tar jag väl upp den så är det ju inte speciellt jobbigt att sticka. I onsdags var jag dock på stickcafé och i em räknar jag med att sticka ett par timmar, så liiite blir det ju iaf.

Just nu tvättar jag och bakar istället. Köpte en bok med brödrecept på rean i veckan och har redan hunnit provaka två sorter. I tisdags kväll blev det solrosbröd: Helt okej, men jag hade nog i lite för mycket mjöl alternativt gräddade dem lite för länge för de blev en aning torra.

Idag har jag bakat surdegsbröd efter receptet "Ryska limpor." Nästan iaf, för jag kan ju inte låta bli att ändra lite i recept. Och riktigt riktig surdeg var det kanske inte heller, för den skulle bara stå ett dygn i rumstemperatur innan användning till brödbaket.

Limporna ligger på avsvalning just nu så om en stund ska jag nog smaka. Spännande!

Nu har jag fått lust att lära mig baka med surdeg "på riktigt", och kanske tom köpa baksten, och... Ska nog vänta ett tag dock, för det händer ju att mina sådana där ryck går över lika fort som de kommer. Och kanske ska jag vänta tills jag har lite mer tid hemma, så funkar det bättre med flera timmars långa jästider osv.

5 kommentarer:

Ilsefin sa...

Om du vill ha mer brödinspiration kan jag rekommendera den här bloggen: http://paindemartin.blogspot.com/

... och vill du ha en skvätt av en redan fungerande surdeg så kan säkert min sambo dela med sig av sin :)

Anonym sa...

Jag har en baksten, som jag använde ganska flitigt i början.Nu blir det dock allmer sällan. Men det blir gott bröd och fina pizzor.
Ewa

Anonym sa...

Ser fram imot att få se resultatet av din stickning.
Ditt bröd ser gudagott ut! Tänk om man orkade baka.Tänker ofta att jag ska det, men skjuter bara upp det. Undrar själv varför, för det är ju så himelskt gott med nybakat bröd, som smöret får smälta ner i en aning. Derglar....

Anonym sa...

Jag är nyfiken på vad du tyckte om filmen?
Linda

Anonym sa...

Blev brödet gott? Ser väldigt mumsigt ut! Jag undrar också vad du tyckte om filmen. Jag var och såg den i söndags, och tyckte den var jättebra. Blev inte alls besviken, fastän jag läst böckerna. Annars brukar ju boken vara mycket bättre.