torsdag, juni 04, 2009

Nya projekt

I onsdags var jag på stickcafé och stickade provlapp. I kväll hade jag tänkt lägga upp till en ganska grön liten slipover (länken funkar bara om du är medlem i Ravlery). Tyvärr var jag tvungen att limma min 4 mm:s knit picks-sticka först. Själva stickan hade börjat snurra runt inne i metalldelen. Lätt åtgärdat, men krävde ju en stunds torkning.

Under tiden började jag klura på lämpligt mönsterval till en vit sjal. Jag behöver verkligen en vit sjal som funkar till alla kläder. Jag gillar förvisso mina färgglada sjalar, men upptäcker ganska ofta att jag saknar en mer neutral. Eftersom jag har några nystan Drops alpaca som bara ligger och väntar letade jag reda på mönstret till Sun ray shawl, vilken länge legat på min stickönskelista. Jag kom dock fram till att den kändes lite för "kompakt" för att bli en riktigt bra sommarsjal, jag vill ha något med mer spetskänsla. Och då plötsligt slog det mig: Det är ju äntligen läge att sticka en Flower basket! Måste genast börja. Undrar bara om det inte är stickor nr 4 jag skulle velat ha till den också...

2 kommentarer:

Inger sa...

Tror du det är en pojke eller är det till någon annan,säger en som inte helt anammat det där med nya genustänkandet.

Fröken Fräken sa...

Nej, jag har faktiskt ingen aning vad det är för kön på bebisen, men jag tror nog jag kan tänka mig en väst/slipover på en tjej också. Hon får väl ha kjol till i värsta fall. ;)