lördag, juni 02, 2007

Öppet hus och en kroknande fröken


Idag hade Garnhärvan öppet hus och jag var där och spanade på alla härliga garner. Jag blev ganska överväldigad och kom bara hem med ett enda fyndnystan. Det var iofs kanske tur med tanke på att min budget inte tillåter alltför stora utsvävningar ett tag framöver. Halv lön under sommaren är bara halvkul, liksom...

Helkul var det däremot att prova på krokning under Stickorrens tålmodiga ledning. Jag fick kramp i handen, spänd och koncenterad som jag var, så efter någon halvtimme kroknade jag. Jag tror iaf jag förstår grunderna nu, och det är egentligen inte särskilt svårt. I teorin. Dessutom tror jag faktiskt det är roligare än virkning!

Annars har jag i alla fall hunnit pyttelite till på sockan. Det är trevligt. Mindre trevligt är att lyckats få garntrassel i det nystanet. Jag måste verkligen börja umgås mer med Fosco. Hon är världsbäst på att reda ut trassel! ;-)


I dag har jag förresten också:
* misslyckats med att hitta en bra present till min lillebror
* imponerat med min förmåga att hitta på Ikea
* vattnat grannen på våningen under. Hon växte inte alls. Nu var ju avsikten iofs att vattna blommorna i balkonglådan, och jag tror bestämt de uppskattade vattnandet mer än grannen.

3 kommentarer:

Inger sa...

Törs inte säga hur många nystan jag kom hem med.Än så långe förskjuter jag tanken på att det kan bli mindre i lön framöver.

Désirée sa...

Hej fröken! Trevligt att ses igår.
KOm på onsdag, snälla!!!

Anonym sa...

Snyggt garn, av nån märklig anledning kom det ett sånt nystan med hem till mej också! ;-)))