torsdag, augusti 23, 2007

Fröken frustar

Härom kvällen deklarerade jag "I dag SKA jag sticka klart den här sjalen. Det är bara fyra-fem varv kvar!"

Det var innan jag försökt sticka 7 maskor ihop avigt, för att få till nopporna. När desutom varannan av dessa sju maskor, dvs tre stycken, utgörs av omslag direkt runt stickan var det ju otroligt tight och bökigt att få in två stickor i dessa sju maskor samtidigt. Jag löste det hela med att byta till tunnaste Denisestickorna, och dessutom använda en tunn strumpsticka som hjälpsticka. Men, så som jag brottades....puh! Finns det något sätt att göra detta som jag inte känner till? Ta några maskor åt gången kanske?

Nåväl, jag stånkade lite, men så smånigom tog jag mig igenom nopp-varvet, och stickade vidare.

Men så när det var ett och ett halvt varv kvar tog garnet slut. Då var det sängdags och jag lät det hela ligga. Som väl är har jag ett nystan till, så idag kanske jag tar mig i kragen och gör klart. Det ska ju bli så spännande att spänna ut sjalen och se hur den ser ut!

I går fick jag ett ryck och började med ett oplanerat projekt. Det är lite hemligt ännu. Men en tjuvkik kan ni få:Egentligen hade jag bestämt mig för att avsluta några projekt innan jag började på nya. Jag har ju så många VILL-göra-saker! Men..ibland blir det som det blir..

Idag är jag ledig från jobb-jobbet, dvs jag har min "pluggdag". Hittills har den gått åt till att greja med CSN, e-legitimation och annat sådant där allmänt pappersbläddrande, och internetmekande.

Eftersom jag alltså suttit här vid skrivbordet ett par timmar har jag konstaterat att jag behöver ett längre skrivbord, så att jag får plats med papper och uppslagna pärmar vid sidan av datorn.

Dessutom är det här skrivbordet så oergonomiskt för mig. Det har en tangentbordshylla som jag inte använder, eftersom jag då kommer så långt från skärmen att jag börjar hänga fram hals och huvud över skrivbordet. Och ställer man nu tangentbordet ovanpå skrivbordet istället så får jag armarna för högt upp. Och värst av allt, när man sitter skräddare i sin skrivbordsstol blir det så svårt att få in benen där under hyllan...

Bäst jag flyttar mig en stund och gör lite pausgymnastik eller ngt!;-)

4 kommentarer:

Strumpstickan sa...

Det där hemliga ser kul ut!

Knit-Marie sa...

Dags för terminalglasögon?
Följer med spänning hemliga projektet!

Anonym sa...

Byt skrivbord, jag ska ha mitt till sybord sen. Sen när allt i mitt liv är i perfekt ordning. För bordet är ju stadigt och stabilt.

Och nej, jag blev inte ett dugg nyfiken på det däringa hemliga. Alls. o nej då.

Ses i morgon!

Stickorren sa...

Jag tror det skall bli en orm!
Sen tror jag att du kommer att bli en baddare på yoga, om du inte byter skrivbord förstås.