söndag, april 20, 2008

Magisk ögla och svåra skador

Efter att ha sett Leftknitt och Ulldockan sticka sockor med Magic Loop-tekniken och hört dem lovorda densamma så kunde jag förstås inte hålla mig från att prova. Därav turen ner till Garnhärvan igår. Jag köpte mig en 80-cm:s Addi Lace-sticka, och det funkar bra. En 100 cm lång hade kanske varit ännu bättre.

Jag vet ännu inte om jag är helt såld på tekniken. Visst underlättar det att bara behöva byta grepp på stickorna två gånger per varv, men ännu har jag inte riktigt fått upp farten på att hala igenom rundstickans snodd, så det går nog på ett ut, iaf hittills. Jag är dessutom van att sticka på bambustickor, och stickar då ganska hårt. De här stickorna det är jätteskönt "glid" på (utan att jag behöver oroa mig för att stickorna ska glida ur stickningen) och det är förstås skönt. Men, jag får ett helt annat handlag, och stickar min lösaste socka någonsin, så allt känns väldigt ovant.

Jag har precis börjar på själva mönsterstickningen, och det bildas då lite hål som jag inte vill ha där, och ser inte alls ut som det borde. Ska testa några varv till och se om det blir bättre, men annars får jag ta ett annat mönster. Jag är ändå lite tveksam till om detta kommer göra sig i garnet (vars färger jag för övrigt älskar!).

Just nu bannar jag mig själv för att jag inte smörjt in mina händer som jag borde. Jag blir så torr då, och när jag nu har petat en massa gånger på mitt pekfinger med en spetsig sticka har en förarglig begynnande stickskada visat sig.

Och jag som tänkte ha stickeftermiddag idag. Ajaj. Hur ska det gå? ;-)

4 kommentarer:

Stickorren sa...

Tejpa på nåt! Jag använder något som heter Leukosilk, det är någon form av silketejp, brukar vara följsam nog att använda.

Inger sa...

Det där ser inte bra ut.För övrigt är det nog som jag hört förrut,antingen blir man såld på tekniken eller så gillar man den inte alls.

Anonym sa...

Tack för myset på din balkong.

Strumpstickan sa...

Ajajaj, ett tips är att ta vanligt hobbylim eller universallim på istället för plåster, det funkar jättebra...