torsdag, oktober 15, 2009

FO - Vintermössa

Yes, jag hann innan snön kom! Så kallt som det varit nu inser man att vintern inte är långt bort. Plötsligt kändes behovet av en lite varmare mössa till lilla N mer akut. Hittills har hon haft sina mjölkgarnsmössor och de har ju funkat fint, men denna är stickad i Sublime baby cashmere merino silk och borde värma lite mer i den kommande vinterkylan.
De få varven som var kvar på I-cord nummer två stickade jag i em med lilla N liggande bredvid mig i soffan. Vi småpratade lite, hon prasslade med boken och petade på skallran och jag stickade snabbt, snabbt. (Nåja, så snabbt jag nu kunde, I-cords är lite pilligt tycker jag.)
Sedan blev det mössprovning.

Jag var ju lite orolig för att mössan skulle bli för liten så jag fortatte öka ett par varv längre än i mönstret och nu känns den faktiskt ganska lagom stor. Hur bra den verkligen sitter återstår att se efter hardcore-testet "trötthetssnurr i barnvagnen". För riktigt bra passform kanske jag skulle ha stickat kanten i resårstickning istället för rätstickning.
När vi hade provat mössan tog jag bort nålarna från Gail. Lilla N låg bredvid och tittade på och funderade på om SSK hade varit märkbart snyggare än att sticka två tillsammans i bakre maskbågen (alternativ tolkning: hon tyckte det var intressant att se hur solen lyste på sjalen). Men, så när jag berättade för henne att sjalen ju egentligen var alldeles tokigt stor så blev hon jätteledsen. Jag blev förstås tvungen att trösta henne och förklara att det är sådant som händer ibland, så foton på Gail får vi fixa en annan gång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vad klok hon är din lilla tjej, så klart att hon tycker mamma skall vara positiv och stolt över den stora sjalen, då kan hon ju också få plats under den. Kine.

Anonym sa...

Mössan ser fin ut och värmer säkert bra i kylan.Alltid svårt att få mössor att sitta som dom ska, när dom sitter på ett litet huvud som vrider och vänder hit och dit , och dessutom i liggande ställning.