torsdag, oktober 22, 2009

Sömnadsrace

Lilla N somnade riktigt skapligt i kväll. Jag lade henne i sängen kl 20.30 vilket är oroväckande tidigt. Jag såg dock min chans att trä symaskinen och raca.
Jag hade färdigklippta tygbitar i olika färger och material redo sedan i går. Jag hittade volymvliseline i en låda. Jag hade bandstumpar i en annan låda. Strykjärnet stod framme.
Skynda, skynda! Och ser man på, jag hann! Lilla N har inte ropat på mig än.

Ni ser vad det är eller hur? En pill-och kännmojäng till lilla N som just börjat ta tag i saker själv, och om hon lyckas - även känna på dem med munnen.

Jag har försökt välja tyger som känns olika mot huden som tex manchester, fleece, sammet och både grövre och finare bomullstyg. Några små band och en frans i fuskmocka kan kanske också vara intressanta att undersöka. Jag övervägde att sy in cellofan eller något liknande som prasslar men lät bli. Alla bebisleksaker behöver ju faktiskt inte låta också.

2 kommentarer:

Mia sa...

Å vad fin! Jag tror hon kommer att älska den mojängen. Mammas doft och touch också. De älskar ju etiketter och band ett tag.

Säg inte det om sömnen, det kanske är så att hon börjar hitta en dagsrytm och faktiskt vill börja sova lite tidigare på kvällen. Jag minns förvåningen när A somnade tidigare på kvällen och "passa på"-känslan. Sedan blev det tidiga en vana och nu får vi kväll efter kväll "ledigt". Tänk att det kan funka så. Bra att du hade förberett dig med färdigklippt och kunde snabbsy, när det nu dök upp ett tidsfönster.
Kram Mia

Anonym sa...

Vilken underbar känn och pillgrej!
Kan tänka mig att lilla N blir glad.
Ewa