söndag, oktober 11, 2009

Uppryckning istället för upprepning

Åh, vad jag var arg och ledsen på sjalen (men mest på mig själv) igår. Det är tråkigt nog att repa upp i vanliga fall, men en spetssjal är ju riktigt bökig att repa om man inte vill tappa maskor. Jag brukar nog oftast sticka baklänges, men det skulle i detta fall inneburit att det skulle ta minst en vecka för mig att sticka baklänges. Sedan skulle det ta en vecka att sticka framlänges igen. Om jag skulle ha lite hjälp med hushållet och lilla N vill säga, annars kanske ännu längre tid. (Det där sista betyder inte att jag försöker säga att jag har en lat sambo, för det har jag inte, han är däremot ofta bortrest i jobbet.)

När jag surfat runt bland alla Gailsjalar på Ravelry och hittat väldigt många som såg ut ungefär som min bestämde jag mig för att det inte var värt besväret (och det dåliga humöret det skulle medföra) att repa upp. Jag tror jag vet hur jag ska blocka för att få det att se skapligt ut ändå.

Kanske hinner jag ikväll, för snart kommer sambon hem ett par dagar innan nästa resa! Hm. Vid närmare eftertanke kan det mycket väl hända att jag kryper upp i soffan bredvid honom istället för att krypa runt med nålar på golvet. Vi får se.

Och nu ett par bonusbilder på lilla N, bara för att de låg i samma mapp som sjalbilden. ;-)

9 kommentarer:

Varkenoch sa...

Låter som ett bra beslut tycker jag. Sjalen är fin, och de jag kollade på via dina länkar igår var också fina, trots den dubbla spetsen.

Anonym sa...

Jag tycker också att det låter som ett bra beslut. Var stolt över sjalen som den är!Fina bilder på lilla N!

Anonym sa...

Det är ett bra beslut, jag tycker det är snyggt även så och det kanske inte blir så snäv kant heller. Kine

Kerstin sa...

Jag har sett flera Gail som har samma "problem" och de har sett mycket bra ut i alla fall. och det är väldigt lätt hänt. Jag skulle just börja på avslutningen på min Gail när jag läste ditt förra inlägg och det var det som "räddade" mig.

Sommarfröken sa...

Håller med föregående skrivare, din sjal är jättefin och att krypa upp bredvid din käraste var ett klokt val!
Hon är så fin, Lilla N!
Kramen!

Inger sa...

Ett klokt val att låta det vara.Själv har jag ju inte kommit så långt än.Lillan tycks inte lida brist på mat precis.

Malin sa...

Heja dig! Bra beslut och lite blockning kommer definitivt att göra susen.

Anonym sa...

Du har verkligen fattat ett helt rätt beslut! Sjalen ser underbar ut som den är. Vilket gödningsmedel använder du till lilla N? Oj, vad hon har vuxit!
Sköt om dig! Hälsningar Anita

Anonym sa...

Lilla N ser jättefin ut. Lite hull precis som gulliga bebisar ska ha!
Angående sjalen tycker jag att du tog alldeles rätt beslut. Den är väldigt fin.
Ewa