tisdag, mars 04, 2008

Vad har du tappat?

Efter en delvis sömnlös natt (Ursäkta att jag säger det, men hur mycket snor ryms i ett huvud egentligen?) begav jag mig ändå till jobbet i morse. Kände mig nämligen bättre än igår, och vi har haft svårt att få tag på vikarier på sistonde. Väl där hälsade jag på den första kollegan jag mötte och fick då en obehaglig överraskning. Det som kom ut ur min mun var inte det glada "Godmorgon!" jag tänkt mig utan snarare ett mörkt, kraxande "OOÖUN"!

Jag är ju ensam hemma och hade inte pratat alls på morgonen. Inte visste jag att jag knappt hade någon röst kvar. Barnen har hanterat detta på olika vis. En del har stirrat misstänksamt på mig, en del har inte reagerat alls, en del tyckte att "du låter lite hes", en såg arg ut och sa "Du har ju nästan ingen röst!" och ytterligare någon talade hjälpsamt om att "Man måste hosta så man låter som vanligt sedan."

En liten pojke som hört oss vuxna prata (respektive kraxa) kom sedan fram till mig och frågade bekymrat: "Fröken, vad är det du har tappat, sa du?" Jag bräkte fram något som skulle föreställa "Jag har nästan tappat rösten." och pekade på halsen. Gossen såg genast lättad ut. Jag undrar just om det var några kvinnliga kroppsdelar han var orolig att jag hade förlorat...

Efter en konstig, och ganska jobbig, dag är jag nu hemma och ska vila både stämband och resten av kroppen. Hoppas att det hjälper!

7 kommentarer:

Annika sa...

Jag har tappat lite skelett på tåleden och tåbenet.

Inger sa...

Stackars dig,hoppas du snart återfår rösten.Tur att du klarade lördagen i alla fall.Jag vet inte var jag ska vara i morgon,men på fredag och nästa onsdag vet jag.

Carina sa...

Det här känner jag igen. Var precis detta jag råkade ut för dryga 2 veckor sedan. Jag blev hemma i sammanlagt 7 arbetsdagar. Det var underbart att slippa prata och överrösta barnen. Nu är jag som vanligt igen. Hoppas du också blir det snart. *ler*

Anonym sa...

Jag hat tappat en del hår, och dessutom ett antal kilo.

Stickorren sa...

Krya på dig!

Anonym sa...

Du har inte tappat din humor, det tycker jag är huvudsaken!

Kram!!!

Anonym sa...

Hej!
Kunde inte låta bli att kommentera detta. Det låter som laryngit, struphuvudsinflammation, och orsakas oftast av virus. Total röstvila gäller! Inte harkla eller hosta mer än absolut nödvändigt, drick mycket vatten, dvs. smutta mest hela tiden. Krya på dig.
Hälsningar
dr Eriksson