onsdag, november 04, 2009

Sjalar och sköna dagar

Flower Basket växte lite i bilen till och från Västkusten i helgen. Synd att det blev mörkt så fort bara, för i och med det missade jag minst ett par timmars sticktid.

Väl hemma i stan igen har jag mest ägnat mig åt att tvätta, mysa med lilla N och ta det lugnt. Igår blev jag bortskämd med fika, lunch och stickmys hemma hos Leftknit. Jag hade med mig leveransen från Knit Picks, så det blev en del garnklämmande också. Nu tror vi att vi bestämt vad vi vill ha själva. Det blev inte många härvor över, men ett par ska nog kunna langas vidare till goda vänner.
Leftknit hade beställt nya stickspetsar också och jag har fått äran att provsticka de nickelöverdragna spetsarna när jag nu ändå lade upp till en ny sjal.

Jag behöver en meditationsstickning, så på stickorna sitter nu enklast möjliga rätstickade sjal. Garnet är ett blåmelerat garn från Marias garn, och är en present från en kär vän som inte längre finns bland oss. Jag har tänkt att det där garnet måste bli något speciellt, men efter en del velande har jag bestämt mig för att det är bättre att jag stickar något enkelt och njuter av det än att det ligger i en korg och glöms bort. Jag är dessutom tämligen säker på att min vän nickar bifall från sin utkiksplats.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Vacker blå färg på ditt garn. Kommer att bli en härlig sjal som värmer i dubbel bemärkelse.

Ilsefin sa...

Jag håller med dig; jag är öertygad om att E skulle uppskatta att du stickar en meditationssjal av hennes garn!