torsdag, november 12, 2009

Sytt och styggt

I går sydde jag ett par tights till lilla N. Det är inte riktigt tights ännu, och de är även för långa vilket är helt i sin ordning eftersom de är sydda i "nästa" storlek.

Tyget är E-slöjds trikå som är kraftig och lättsydd. Det är för övrigt både svårare och lättare att sy bebiskläder när man har en liten hemma. Svårare för att tiden är knapp och för att man blir avbruten, men lättare för att man kan prova direkt på den lilla eller jämföra med befintliga kläder. Speciellt midjeresåren är ju svår att få lagom annars.

I dag på fm fortsatte jag att rita av mönster. Det borde jag inte ha gjort för nu är min rygg stygg igen. Den där lätt framåtlutade ställningen är inte nyttig för en redan småbråkande rygg. När jag skulle böja mig ner efteråt fick jag ett sådant där "hugg" i ryggen, och nu blir det så varje gång. Det gör kanske inte så vansinnigt,vansinnigt ont men det är fullt tillräckligt för att det skulle bli svårt och ganska läskigt att lyfta upp lilla N från filten på golvet . Nåja. Jag lyckades iaf och nu får jag göra mina ryggövningar duktigt och hoppas att det släpper. Tills vidare får jag väl placera lilla N på soffan. Fast, snart ska vi bege oss hem till en annan mamma med jämngammal bebis. Wish me luck med lift-lyftandet. ;-)

1 kommentar:

Anonym sa...

Vilken härlig färg på tightsen. Behövs lite färg för att pigga upp så här i höstrusket.Hoppas att det ordnar upp sig med din rygg, för det är aldrig kul, men otroligt jobbigt när man har en liten att bära på.
Ewa