fredag, februari 19, 2010

Hjälp mig!

Har länge tänkt beställa namnband men fastnar alltid på att jag inte kan bestämma mig för färg och typsnitt.

Färgen behöver vara något som funkar mot de flesta tyger så just nu lutar det åt brun, eller möjligen svart bandfärg med offwhitefärgad text. Menlöst, men det känns svårt att välja någon annan färg eftersom jag ofta syr i färgglada eller mönstrade tyger. Jag vill ju att namnlappen ska synas, men inte störa på det färdiga plagget. Eller tänker jag fel här? Ska namnlappen få "skära sig" mot tyget?

Kan inte ni hjälpa mig att välja en passande Fröken-font iaf?

Den här som känns lite roligare:


Eller den här som är mer stilren:

7 kommentarer:

Varkenoch sa...

Jag kan inte se exemplen, tyvärr... Men jag tänkte spontant att namnlappen ju aldrig utgör hela plagget så att säga, så om den någon gång skär sig eller någon gång smälter in väldigt väl så gör det kanske inte så mycket? Det går ju att placera på olika ställen också, om du tycker att den kontrasterar himla fint kan du ju sätta den synligare på det plagget, om du tycker att det inte ser så snyggt ut ihop med just det tyg du använt i ett annat plagg så sätter du den mindre synligt... Ja, du fattar.

Nu ska jag uppdatera och uppdatera och uppdatera tills min dator går med på att visa dina exempel! :)

Anna sa...

Jag beställde svarta band med vit "snirklig" text. Hade jag beställt idag hade jag valt en annan färg. Det svarta ser riktigt tråkigt ut och det är lite svårt att se vad det står på dem. Nu syr jag sällan fast dem just pga att jag tycker de ser så tråkiga ut.

(Tyvärr kan jag heller inte se exemplen.)

Mia sa...

Ytterligare en tråkvariant: Beige med typ vinröd text eller nåt som inte blir så hårt som svart/vitt. Annars kör på din favoritfärg och låt det clasha när du syr i färg. Allt är till för att synas :D

Varkenoch sa...

Nu ser jag! Den nedersta är lättare att läsa men såååå mycket text är det ju inte att man behöver vara så himla petig med sånt. Jag gillar båda, men kanske skulle det vara snyggt med fetare stil?

Fröken Fräken sa...

Ja, fetare stil skulle vara snyggt, men det finns tyvärr inte att få i något av de typsnitt jag gillar.

Och jag klickar mig fram och tillbaka mellan färgerna utan att hitta något riktigt bra färgglatt alternativ. Varför finns inte limegrönt?

Kristina sa...

åh det där är svårt. Jag har band och de är vita med svart text. Om jag minns rätt =). Trist men jag ville kunna sätta dem som effekt emellanåt. Det där är klurigt. Tycker om nummer 2.

Ullin sa...

Jag gillar kontraster och ycker den svarta blir bäst. Det funkar bra till de allra flesta färger om du vill sätta det utanpå plagget. Vilket är snygg! Men den bruna, som duhar på bloggen tilltalar mig mer, det blir lite mer liv i den eftersom den är melerad. Den svarta kräver att det är ett bra tyg som inte ser "billigt" ut, om du förstår vad jag menar!? Skulle det vara någon gång som det inte passar så kan du alltid sätta lappen i nacken på avig sidan.
Vad gäller text så gillar jag den stilrena bäst.