onsdag, februari 17, 2010

Vad händer på handarbetsfronten?

Jo, bodyn jag höll på med blev klar till sist. Det blev trassel med tryckknapparna som sagt, så den har inte den allra snyggaste finishen just i grenknäppningen. Retfullt, men egentligen är det ju på rätt ställe iaf. När bodyn är knäppt är det inget som syns.
Jag har också sytt en prototyp till en dregellapp. Hittade aldrig något mönster så jag har provat mig fram. Det blev en av den "platta" modellen. Tycker nog det är snyggare med de lite "fluffigare" som mer liknar en sjal/scarf, men jag var tvungen att börja någonstans. Eftersom jag inte har någon overlockmaskin har jag vändsytt. (Ett litet tips: sy gärna stickningen runt kanten innan du slår i tryckknapparna, det blir så mycket enklare att få plats med pressarfoten då. :-P)


Knasigt nog tycker jag att lilla N dreglar betydligt mindre nu när jag väl kommit igång med mitt dregellappsprojekt. Det beror kanske på att första tanden tittade upp för en vecka sedan. Jag gissar att dreglandet är störst innan tanden är uppe. Kan det vara så?

När jag var hemhemma och hade hjälp med lilla N passade jag på att rita av ett par mönster och klippa till lite tyg. Jag har så mååånga sömnadsprojekt i huvudet att jag blir knäpp. Det är inte så bra för den mentala hälsan att ha hur mycket tid som helst för att tänka ut projekt, men ytterst lite för att förverkliga dem. Nu är jag iaf ett steg närmare på ett par av dem. Jag har dock bara hunnit sy en söm sedan jag kom hem. Men allt ligger framme och redo:
Meningen är att detta ska bli en långärmad tunika.

Stickningen då? Jo, Butterflymössan ser ut så här just nu:
Jag hade glömt ta med strumpstickor hemhem så det tog stopp här. Nu när jag är hemma hos alla mina stickor igen borde(!) jag dock kunna avsluta den ganska snart.

I gengäld fick meditationssjalen några varv till. Den växer verkligen inte fort. Men det gör inget eftersom den ju just är ett sådant där behagligt bakgrundsprojekt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj, jag tycker nog att du hunnit med en hel del, med tanke på att du har lilla N. Söt var den lilla dregellappen iallafall.

Anonym sa...

Vad stor lilla N har blivit. Vilken söt tös ! Duktig mamma har hon också som syr och stickar till henne.
Ewa