onsdag, februari 03, 2010

Fröken fnular vidare

Tack för alla vänliga, uppmuntrande och kloka kommentarer på overallinlägget.

Visst lär jag mig av gjorda misstag, iaf ibland, och visst kan jag modifiera mönster med utgångspunkt i plagg som sitter bra, det är så sant. Det som varit haken hittills är väl att jag knappt hunnit sy klart och använda ett plagg förrän det är dags för nästa storlek. Och då måste jag börja om, liksom.

Jag vet att det är svårt att tro men mönsterritande, tillklippning av tyg och sömnad tar mig ofta flera veckor. Även om jag och lilla N är hemma en hel dag är det inte säkert jag kommer till att greja något med annat än nödvändigheter. Det är därför jag blir så besviken om resultatet inte blir som jag vill, och ibland undrar hur vettigt det är med en hobby som kan göra mig SÅ frustrerad.

Fast, återigen, när något BLIR bra så är det ju superkul. Jag gillar att kunna klä lilla N i något som iaf är relativt unikt och jag gillar att jag genom att sy själv kan göra flickiga plagg som ändå inte är babyrosa. Förhoppningsvis kommer N snart växa í lite måttligare takt och hinna använda kläderna lite längre och då känns det nog mer meningsfullt att lägga tid på att sy dem.

Jo, och så var det ju det där med mitt tyglager. Det är klart det vore dumt att ge upp nu!

Så, nu filar jag på en beställning av en billigare variant av Prymtång, bra tråd, resår osv. Och jag har en mental plan för nästa projekt.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Du är en klok kvinna som tar kloka beslut! Glad att du säger att du ska forsätta sy till lilla N.
Ewa

Mia sa...

Vår lille klimp växte så fort mellan månad 1-9. Vi hade ju självklart fått en massa kläder och något plagg använde vi i 2 timmar, tills det var dags för tvätt och en vecka senare: för litet! Nu har lillkillen haft samma storlek i ett år: 86. Tyvärr trodde ju jag att den här rasande takten skulle fortsätta och köpte bara vinterkläder i strl 90... och det har varit mycket uppvikta ärmar och ben tills nu. Så en anledning till bebisklädesfrustrationen har nog sin naturliga (Bvc)-förklaring. Sen är det jättesvårt att sy för det är pilligt, inte alls meditation som stickning ;-)

Anonym sa...

Lycka till med nästa projekt :-)