lördag, augusti 01, 2009

Börja om från början!

Äsch, merinon jag började sticka meditationssjal med var hur gosig som helst, men faktiskt lite för tunn för att det skulle funka till just en meditationssjal. En sådan sjal ska tåla lite tuffare stickning, inte bara försiktigt petande med maskorna. Så, jag högg snart tag i en annan härva merino, och satte igång att nysta. Det här är Gossamer från Knit Picks (fast det finns inte kvar i deras sortiment längre). Det är också ett merinogarn, men kraftigt nog för stickor nr 4,5.
Sådär ja. Åter till laddandet.

4 kommentarer:

Sommarfröken sa...

Men vilken vacker färg! Underbar! Ha det bra!/Sommarfröken

Kristina sa...

Ibland är det svårt att bestämma sig. Jag kör på med Gail. Är nu tillbaka där jag var igår när jag repade upp allt.

Eva i Stäket sa...

Jag förstår att Merino 14000 inte riktigt var bra till en meditationssjal. Det är så tunt att stickningen blir petig. Det garnet passar helt klart bättre till spetsstickning där man redan petar en hel del! :)

Malin Jonsson sa...

Hejsan! Vad jag förstår är du höggravid så du kanske inte är rätt person att kontakta för frågan jag kommer att ställa (jag har även skrivit till "Stickorren", hoppas få svar från någon av er), men jag är ute efter någon som är med i Linköping knitters. Är du med där? Jag har kollat lite länkar och anar att du är med i den gruppen av glada Linköpingsbor som stickar ihop då och då? Jag heter Malin Jonsson och sitter i planeringsgruppen för Lönneberga Mat o Hantverk, en mat- och hantverksmässa i Lönneberga hembygdsgård (Småland) som fokuserar på hög kvalitet på mat och hantverk. Det är i år (19/9-09) andra året vi kör mässan och vi skulle vilja ha en stick-workshop för besökarna. Stickning är verkligen hur kul som helst (ja, jag är frälst!:)) och det skulle vara roligt att kunna visa besökarna någon rolig stickteknik eller göra lite street-art i stickning... Problemet är att vi inte har hittat några i närområdet som har möjlighet att ställa upp. Så vi skulle tycka att det var jättekul om Linköping knitters vill medverka hos oss genom att anordna en workshop för besökarna på mässan. Vad tror du? Jag har förstått att ni ibland gör utflykter till olika ställen, och genom detta skulle ni också visa att det finns en aktiv grupp som stickar i Linköping :D
För att läsa mer om mässan kan du gå in på vår hemsida:
www.lonnebergamatochhantverk.se

Även om ni inte har möjlighet att ställa upp så är jag oerhört tacksam om ni meddelar mig det, så att vi kan försöka komma på en plan B.

Sommarhälsning från Malin Jonsson, Lönneberga. Maila mig på maljo817@student.liu.se