måndag, augusti 31, 2009

Test av bärsjal

Nu har vi hunnit prova trikåsjalen också.

Lilla N:
Först var jag ganska skeptisk till idén och började därför genast protestera och "headbanga" men när mamma inte lyssnade utan började vika tvätt och promenera omkring i lägenheten så somnade jag i alla fall och sov gott en ganska lång stund. Sedan vaknade jag dock med ett illvrål, och var jättevarm fastän jag bara hade en tunn kortärmad body på mig.

Fröken Fräken:
Det är inte jättekomplicerat att ta på sig sjalen, men det är helt klart lite omständligare än att ta på Babybjörnen, och inte heller så lätt för en nybörjare att veta om man knutit lagom hårt. Jag testade att bära lilla N upprätt och tyckte det var lite svårt att få hennes huvud att ligga stadigt fastän jag stoppade in det under ett av "axelbanden". När hon sov gick det bra, men när hon var vaken och ville röra sig kom huvudet fram hela tiden.
Sjalen kändes helt klart bättre för kroppen (min), eftersom man knyter den runt svanken också och det ger bra stöd. Det känns bättre över axlarna också eftersom sjalen är bredare där än bärselen. Även jag blev ordentligt varm. Det måste vara svårt att klä sig anständigt under sjalen om man ska vara inomhus. ;)

Vi måste prova mera för att veta vad som funkar bra i vilka sammanhang, men just nu känns sjalen som ett bra hemmaalternativ och bärselen som enklare att tex ta med i bilen och sedan lätt få på sig om man ska ut någonstans.

En annan dag ska vi nog testa lite sjalöverkurs.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Bra att du berättar hur ni upplever sjalen.Jag har också använt sjarl ett par gånger, och tycker det känns fint för mig.

Anna sa...

Lilla Sara blir ganska vild när jag sätter henne i sjalen, just pga att jag inte är säker på om den är tillräckligt hårt eller löst bunden. Att amma i sjal ser lite väl komplicerat ut för mig. När jag får hem Manducan jag beställt ska jag testa att amma i den om det blir behov av det. :-)

Inger sa...

Nu förstår jag varför det ska gå att amma i sjalen.(lättklädd)

Kaffemoster sa...

Jag var på väg att fråga vilken sorts sjal du har, men sen kikade jag på länken och behöver inte fråga. Mobyn är ganska varm, ifall det känns tillräckligt viktigt så kan du ju prova en svalare. Men vädret blir ju bara svalare nu, iofs. (Sino är väl den som är ansedd som en av de svalare, har inte testat själv.) Det kan mycket väl vara så att det finns sjalar som du skulle kunna låna och testa i din närhet om du känner behovet. (Tror jag, det är alltså inte jag som har något att låna ut. Jag bara förutsätter saker om nätvänner :D)

Angående hur hårt/löst man "ska" knyta, så är ju devisen "Ju tightare desto stadigare och bättre avlastning" men man måste ju förstås fortfarande få i bäbisen :D. Det där att de inte gillar sitta fast med huvudet om de inte sover är ganska vanligt, vissa bäbisar har som favoritsysselsättning att titta på taket/himlen vid sjalpromenader. Det ser lite kul ut :D.

Sen kan man ju alltid knyta på sig sjalen hemma innan man ger sig iväg. Om man exempelvis ska och handla och inte känner för att ha med barnvagnen.