torsdag, augusti 06, 2009

Nytt liv

Ett nytt liv har börjat, inte bara vår lilla Noras, utan också ett nytt liv för Fröken. Ett liv med nya utmaningar, som tex att skriva blogginlägg med en sovande bebis i knät. Man får ha låååånga armar kan jag meddela. ;-)

Hittills fungerar allt fint, och att vi nu är tre här hemma känns förvånansvärt självklart, och samtidigt jättekonstigt. "Konstigt, men ändå gott!" för att citera en tvååring, som sa så i ett helt annat sammanhang. (Fast det är en så bra kommentar, så den dyker ofta upp i mitt huvud.)
Tack till alla som kommenterat, mailat, gratulerat och erbjudit sitt stöd och sina erfarenheter. Det känns bra! Jag vet ju fortarande inte hur det här livet kommer te sig, så det är tryggt att veta att ni finns. Jag hojtar väl till här när paniken sätter in! ;-)
Det var jätteskönt att få komma hem igår. Vattnet gick redan två dygn innan förlossningen kom igång ordentligt så vi har åkt lite fram och tillbaka till förlossningsavdelningen för kontroller och efteråt fick Nora och jag stanna på lite extra övervakning, så det känns som det var länge sedan jag var hemma "på riktigt".

Nora 1,5 dygn

Vikt vid födseln: 3450 g
Längd vid födseln: 50 cm

11 kommentarer:

Kristina sa...

Ha det bra och njut nu.Kram

Démo Forever sa...

Första tiden kan det kännas konstigt att världen inte har stannat, lite overkligt allting.
Ta det lugnt och ge er tid att känna varandra.

Kram

Knyppeltanten sa...

Har man som jag tonåringar så är det väldigt svårt att förstå att dom verkligen har varit så små. Första tiden var en berg och dalbana, vissa dagar tyckte jag att allt flöt på bra medans andra dagar var hur stressiga som helst. Men det är verkligen värt det, barnen är det bästa man har. Det kommer säkert att gå jättebra.

Anonym sa...

Vilken underbar liten tjej! Är hon inte lite lik mamma? Ha det bra och njut av varandra.
Kram, Anita

Anonym sa...

Visst är det lite svårt att förstå att hon (just hon) har bott i din mage fram tills för mindre än en vecka sedan.
Nora är ett jättefint namn som ändå inte är så vanligt. Lycka till!

Anonym sa...

Hon är så underbart söt er lilla dotter.Man vill bara krama om henne.Hoppas det flyter på som det ska.
/Ewa

Hugomamma sa...

Vilken lycka!
En liten fin tös...
Lycka till med allt.

Inger sa...

Tack för att du stillat min nyfikenhet.När jag fick första sonen var jag kvar på BB en hel vecka,tisdag-tisdag.Någon extra dag blev det nog för att de tyckte han var lite gul.Räkna med att det kan bli extra allt både med glädje och oro.Ibland tycktes det som det fanns hur mycket som helst att oroa sig för.

Mia sa...

Vilken fin flicka! Själfulla ögon redan. Verkar hon intresserad av stickning nåt?

Nora är ett vackert namn. Faktiskt min favorit på flicksidan om vi inte fått en Alfred istället. Och mitt vatten sipprade i några dagar innan jag blev igångsatt. Det var bra med flera besök på förlossningen innan det blev på riktigt. Fjärde gången gillt. Vid tredje frågade personalen "antingen sättas igång nu om en timme eller i morgon bitti kl halv åtta?" "I MORGON BITTI" sa jag och "sprang" ut.

Tina sa...

Wow, grattis! Tänk att det blev något så fint! Och vilket vackert namn också :)

Hoppas ni njuter allihopa, och det bästa är - det blir bara roligare och roligare!!!

Annika sa...

Oh, en så söt flicka! Stort grattis! Har precis hittat hit och kommer tillbaka! /Annika