torsdag, augusti 27, 2009

Test av Babybjörn

N är nu stor nog för att åka Babybjörn så i morse efter frukost (jajamen - gemensam sådan!) när N var mätt provade vi en stund. Här är en första utvärdering:

Lilla N:
Först var det inte alls kul att sitta fastspänd, men ganska snart somnade jag ändå. När jag vaknade igen var jag väldigt varm. Mamma borde ha tagit på mig tunnare kläder.

Fröken Fräken:
Bärselen är lätt att ta på sig när man väl gjort alla grundinställningar och det var lätt att få N på plats. Lite svårt bara att veta hur hårt man ska spänna åt huvudstödet - antingen känns det lite för löst för att ge bra stöd eller så fick N någon av de veckade sidorna in i kinden.
Använde selen runt en halvtimme och den stunden funkade det jättebra med min rygg, däremot fick jag ganska omedelbart ont i nacken. Så behöver det inte vara för andra, men jag har en gammal (lättare) nackskada och det känns på precis samma sätt när jag bär ryggsäck. Kanske avlastar modellen med svankstöd axlarna bättre.

Trots detta var det mycket skönt att få händerna fria en stund, och kunna plocka undan efter frukost osv och fortfarande ha en nöjd bebis. Kortare stunder kan sinnesfrid nog vara värt lite nackont.

Nästa gång ska vi testa trikåsjal! Stay tuned. ;-)

4 kommentarer:

Anna sa...

Vilken bra utvärdering! Du kommer kanske märka att sjalen är mycket mycket skönare att bära N i, men ack så mycket krångligare att ta på sig. Egentligen inte krångligt - det tar bara längre tid och tid har man inte alltid.. :-)

Vi använder både björn och sjal, men mest använd blir dock björnen än så länge, bara för att den är så snabb att ta på. Ergonomiskt är nog sjalen betydligt bättre!

Mia sa...

Trikåsjalen testade jag när A var nio månader och lite då och då ett tag till. Den funkade jättebra så om det skulle bli fler småttisar här någon gång hoppas jag kunna använda den mer. A blev mör som en spaghetti i den, lugnare, harmonisk och kom lättare till ro, han var nog för gammal för att somna i den. Även om han då vägde nio kg, kändes det nästan inte i min kropp att bära den eftersom hans vikt hamnade så nära mig.
Lång är den dock, men jag snörar den ganska fort. Vår har typ 11 sätt att bära på. Trico Slen, mjukt trikåtyg, finns köpa i en hjälpmedelsbutik jag känner till (om man skulle vilja köpa en alltså).

Anonym sa...

Jag ser fram imot att få höra hur det går med sjalen. Funderar på att införskaffa en .

Anonym sa...

Jag såg en tjej med bebis i sjal idag, det såg helt fantastiskt ut. Bekvämt när hon fick äta i lugn tillsammans med kompisar. Kine