söndag, november 26, 2006

Ett FO till!

Gissa om jag är mallig. Två FO på samma dag! ;-)

Har varit iväg och provat att sticka på restaurang ikväll. Det gick bra det också! Där tog jag tag i slutspurten på mina turkosa sockor, och när jag kom hem återstod bara att sy ihop maskorna framme i tån. Efter en koll på den här videon för att friska upp minnet så var det ingen match.Nu sitter jag här med glada fötter i glada, lockiga strumpor.

6 kommentarer:

Anonym sa...

De är jättefina, och du har lärt dej massor på den här stickningen! ;-)

Man borde alltid dra upp en stickning efter varmrätten, det var gott!

Stickorren sa...

Dom blev så fina som jag trodde!

Inger sa...

Mycket bra både sockor och halsduk.Synd att jag inte orkade med restaurangstickning.Är helt färdig efter helgen,tur att det är semester den här veckan.

Malin sa...

Vilka fina FO:s!
Strumporna är så snygga (och inte bara för att de är turkosa :)).

Bim sa...

Aha, stickar du båda sockarna samtidigt på rundsticka, eller??? Hrm, har en fundering på det, då många gör det och säger det går så fort, så fort... eller så stickar de två sockar på två olika strumpstickspar (kan man kalla 5st för ett par? ;)) Gör några varv på den sockan och några varv på den sockan. Hm, då tror jag att jag skulle tappa bort mig totalt i varven dock, ;) Men kanske det även skulle gälla rundstickorna???
Hm, har en annan videosnutt som jag brukar gå efter... Finns nog massor av dem där ut på nätet antar jag, hihihi. MEN, nu senast så orkade jag inte få fram den i burken, och valde då istället... som jag skrev i boken... Stollers "Stitch 'n bitch" som jag nu hade i hyllan. Ja, jag tyckte den kände lite startnivå när den anlände hem till mig, MEN... Den har alla de där sakerna som man ibland tappar bort sig i när man stickar efter ett engelskt mönster, ett stort plus!!! OCH den hade i fyra steg HUR man enkelt gjorde dessa maskorna... På EN sida var det 4st tydliga bilder och bara för mig att upprepa vad de visade... Gick som ett jehu, och man nästan önskade man hade haft just ett antal sådana ihopsyanden att göra till... Det blev plötsligt jättekul att göra dessa maskor, mot att sitta och spela videon flera gånger fram och åter ;) Ja, mitt minne ÄR kort men det ÄR bra, hihihi... speciellt för onödigt vetande, och där under föll inte just denna kunskap att sticka samman sockar, :)
Må så gott... värmländskan... kramis och sticka lugnt...
Sjöbackas blogg

Fröken Fräken sa...

Nej Bim, jag har faktiskt stickat strumporna helt separat, och på samma uppsättning strumpstickor. Dvs först den ena, sedan den andra. Det var ju liksom därför det tog lite tid med nr 2. ;-)
Jag har dock övervägt att prova sticka båda sockorna samtidigt, men det får bli en annan gång.