måndag, maj 28, 2007

Tröjprojektet

Det går inte särskilt snabbt framåt på tröjan. Delvis beror det på att jag inte är riktigt nöjd med min insats, och då är det ju inte riktigt lika roligt. I och med att jag nu stickar fram- och bakstycke för sig upptäckte jag igår att jag tänkt lite fel när jag stickade runt tidigare. Men, nu blir det som det blir, och det är inget som kommer synas egetligen.

En annan sak som retar mig lite är att jag inte kan göra snygga, jämna avmaskingar i det här garnet. Japp, jag skyller faktiskt på garnet, det går iaf lite bättre med ullgarn!

Detta gör att jag bävar en del för avmaskningarna för halsen, och det därpå följande upplockandet av maskor runt halskanten. Jag kommer högst troligen behöva hjälp när jag kommer dit.

Ja, för alltså...ni kan ju föreställa er mig gå gatan fram med raska steg, svängande med armarna, skakande på bysten och dessutom med huvudet farande runt i stora cirklar. Har jag inte fått hjälp tidigare så är det nog någon som anser att jag behöver det då...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker att du har kommit jättelångt! Jämför med min gröna kofta på stickor 8mm som jag började på i påskas och som fortfarande inte är klar (fast jag är väldigt nära nu)! :)

Jag tror att du kan nöja dig med att svänga på armarna och skaka på brösten för när det gäller avmaskningarna vid halsen så gör det inte så mycket om de blir ojämna, just för att det sedan ska plockas upp maskor och stickas en halsringing, det gör att det jämnar till sig igen. Men om du behöver ha hjälp så ställer jag förstås upp, när jag nu lurat ner dig i tröjträsket också! :)

Anonym sa...

...sjungandes sången jag ska lära dej... om jag kommer hem nångång... har SASbiljett!!

Och en garnspansrapport, det var KATASTROF i den lokala garnaffären. Typ Grottan i doft och urval.