torsdag, januari 10, 2008

Iakttagelser

Jag stickar inga mängder just nu. Ett par varv om dagen räcker, och är sköna, när både huvud och kropp är fulla av intryck från jobbet.

Men det är roligt, och spännande att prova något nytt. Att arbeta i förskolan är inte detsamma som att arbeta i grundskolan.

Gjorda iakttagelser:

När man hör ett barn ropa "FÄRDIG", så betyder det inte att han/hon gjort klart sin berättelse/bilduppgift/mattebeting och att man ska börja leta efter en lämplig extrauppgift. Det man ska leta efter är istället barnet, handskarna och toapappret.

Rastvakterna pågår i ca 1,5 h och inleds med att man kontrollerar att alla kissar. I gengäld slipper man ta lunchrast.

13 barn i neongröna västar syns bra i skogen. Tills en ställer sig bakom en sten, vill säga. Då syns bara 12.

När 20 barn (som man kan namnet på) går ut på gården förvandlas de till helt nya barn. På vägen passerar de nämligen en slags förfluffnings-sluss där alla får samma michelingubbeutseende. De små michelingubbarna kan sedan bara delas in i två grupper: De som är rosa och de som kröns av en spiderman-mössa. .

Om ett barn tycks ha en kort och en mycket lång arm är det inget att oroas över. Det är helt normalt. Problemet åtgärdas dessutom enkelt om man med ett fast grepp om vanten på den långa armen helt enkelt drar tillbaka den till normal längd.

I och med att man börjar arbeta på en förskola förvandlas man genast till en fantastisk konstnär. Inga barn ler längre överssende mot dig när du ritar. De tittar istället beundrande på den otroligt vackra, och formmässigt så komplicerade granen du just tecknat.

8 barn parvis placerade i fyra gungor ger dig starka armmuskler. (Nåja. Trötta armar i alla fall.)

Barn luras. En inbjudan till lunch med "spagetti och köttbullar" innebär inte alls att du blir mätt. Istället får du sitta under en filt med en tom plasttallrik i handen. Har du tur kan du möjligen få en kopp imaginärt kaffe efteråt.

12 kommentarer:

Anonym sa...

För mig låter det som en ganska trevlig tillvaro.Funderar starkt på att hoppa ner i åldrarna. Förstår att det kan vara jobbigt där också, men anar att man är liiite mer idol :-)Hoppas att du trivs iallafall.

Inger sa...

Ja du,och nästa dag kan de ha helt andra kläder på sig så man får tänka till igen vem som är vem.Undrar just hur jag ska klara alla nya namn jag kommer att stöta på.

Linda sa...

Vilken underbar beskrivning du ger ;-).

Annelie sa...

Helt underbart fångat!

Stickorren sa...

Du är underbar på att iakta och att berätta om iaktagelserna. En annan hade ju bara gjort o sen glömt.

Anonym sa...

Å vad mysigt allting låter.
Hur går det med garnvindan och färgkodningen av barnen? ;-)

Strumpstickan sa...

Ett par varv om dagen är skönt.

Unknown sa...

Altså Fröken , du får mig til at grine!!!!!
Sidder her helt alene og griner!
Tak for den dejlige start på en laaang dag! :-)

Anonym sa...

Så himla bra du skriver. Jag skrattar och hummar med i din beskrivning. Huvudet på spiken ! Du borde nog satsa på att skriva. Men barnen är nog glad så länge du stannar hos dom.

Eva i Halmstad sa...

Du får de att verka helt underbart på förskolan.
Eva.

Kattmamman sa...

Som sagt, du borde satsa på skrivandet, helt klart! Man ser allt framför sig - hur du sitter där under filten och tålmodigt väntar på ditt "imaginära" kaffe, haha. Du är underbar!

Désirée sa...

Hahahahaha, du är bäst!