måndag, maj 12, 2008

Vad har vi här då?

Jo, en nästintill färdigstickad kofta:
Nu ska de olika delarna blockas, axelsömmar sys, halskanten stickas dit, resten av koftan monteras, knappar inhandlas och sys fast. Och jag orkar inte ens blocka i kväll. Det kommer alltså att dröja en god stund innan koftan är klar...

En nyligen uppstartad Leaf Lace Shawl:Första gången jag provade en "provinsional cast on", och började med att virka några öglor i annat garn att ta upp de första maskorna i (sk. virkad uppläggning). Så långt var jag med, och jag förstår poängen med att man sedan kan plocka upp uppläggningsmaskorna. Men att jag sedan skulle sticka en liten remsa över 2rm och så plocka upp maskor i dess åsar och greja för att få 7 maskor på stickan och kunna påbörja själva mönstret förstår jag inte riktigt. Blir det så stor skillnad om man lägger upp 7 maskor direkt, eller kanske 3 eller 5 och ökar?

Och så till sist, en socka:

Tyckte det kändes lite knöligt med bara två stickor (en rundsticka) när jag stickade hälen så då kompletterade jag med tre vanliga strumpstickor. Nu är hälen klar och jag kör vidare med bara rundstickan. Och jag kan konstatera att det ÄR smidigt att sticka på det här sättet!

4 kommentarer:

Stickorren sa...

Den där fåniga snutten med två räta kan göra att hela den kanten ser likadan ut, hela vägen. För du stickar troligen två räta i sidan hela tiden.

Fröken Fräken sa...

Aaaah!! Såklart! Fast, min blev nog inte riktigt så fin ändå, men då förstår jag iaf vitsen! Tack Stickorren!

Inger sa...

Vad flitig du är.Visst är det kul att sticka sockor så där.Jag påbörjar snart ett nytt par,sockgarn har jag ju.Just nu stickar jag flitigt på min Icarus,lite för flitigt borde hänga mer med näsan över böckerna.Känns väldigt motigt nu när jag inser att jag inte hinner eller orkar bli klar i vår.

Anonym sa...

Tack Fröken för en välgörande stund tillsammans.
Sen åkte jag till en annan del av stan och fick applåder av små gosshänder. Han bet mej i fingrarna också. Och gav mej blöta pussar.

Nu känner jag mej lagom trött och i morgon ställer vi ingen klocka, jag kommer när jag kommer och U börjar 15.