onsdag, februari 10, 2010

Tångtrubbel och trulig fröken

I går sydde jag klart det sista på en body. Jag har gjort om mönstret sedan sist och hoppas att det blir bättre passform nu. Ett sista bodyförsök innan jag ger upp på just det, liksom.

När jag äntligen (där var det igen: äntligen) fått lilla N i säng strax före 22 så satte jag mig för att testa min nya tryckknappstång. "Piggdelarna" av knapparna gick bra, men när jag skulle fästa "håldelarna" funkade det inte alls. Knappdelarna fäste inte i varandra och den enda jag åstadkom var hål i plagget. Lyckades tom få av tråden i tvillingsömmen. Trädde då om maskinen för att försöka laga den, sydde, fäste, och såg sedan att jag tagit fel tråd. Nu hade jag en body med hål i, ett stycke mörk söm nedtill och inga knappar. Det var dessutom för sent på dygnet för att börja banka knappar med hammare. Hade dock inte behövt överväga detta alternativ, för just då vaknade lilla N med ett illvrål. Jag lämnade röran på mitt sybord i ett, låt mig säga, lätt frustrerat tillstånd.


I morse mailade jag dock till Bibbi som jag köpt tången av. Efter lite mailkonversation, bifogade foton osv så kunde vi konstatera att min tång skevar lite. Hon har lovat att skicka en ny tillsammans med några nya knappar som kompensation för de jag demolerat. Det kallar jag god service!

Nu ska lilla N och jag ta en promenad och sedan får jag se om jag ska banka tryckknappar på mitt vanliga vis, eller om jag ska vänta tills den nya tången kommer. För jo, om de bara fastnar, är det ju fantastiskt smidigt med tång!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Stackars dig! Jag hade blivit jätteledsen! Men bra iallafall att du får en ny tång och nya knappar.
Sedan är det "bara" att ta nya tag. Lycka till !

Anonym sa...

Hm, när jag tittar på bilden ser jag inga vita "plastpluppar" som jag har på min tång när jag sätter fast tryckknappar... Men du har kanske en annan modell?

Så här på håll tycker jag i alla fall att bodyn är snygg, gillar färgkombinationen!! :-)

Anonym sa...

Jag blir så imponerad av allt fint du syr.Jag har aldrig kunnat sy mer än gardiner och laga.Skulle önska jag var så duktig som du när barnen var små.
Jättefina bodys och annat.Ha det bra./Ella.