Igår plockade jag svarta vinbär hos en vän (Tack!!) och sedan åkte jag hem och kokade en burk svartvinbärsmarmelad med kryddnejlika. Det var första gången jag använde syltsocker. Hur smidigt som helst! Testade en annan variant också. Krusbär, päron och kanel!
Har inte provsmakat ännu, så det kan ha blivit hur som helst. Lite syrlig ton hoppas jag i alla fall på!Inte ett endaste litet bakalster från igår behövde förresten ta upp frysutrymme. En bullpåse gjorde en tillfällig visit i kylan, men fem minuter senare var den ute igen och redo att ge sig ut på resa. Perfekt ju, då kan jag baka igen idag! Jag har skållat råg och kli, och funderar som bäst på vad för typ av bröd jag ska satsa på. Något ljust som funkar till marmelad kanske! Eller så bakar jag scones också.
I går blev det inte mycket stickat, bara två varv på Argosyn i soffan på kvällen. Idag hoppas jag att det ska bli lite mer!
1 kommentar:
Men - ska det inte var mer kanel än så? Annars låter det gott med krusbär och päron.
Skicka en kommentar