tisdag, september 29, 2009

Så många saker - så lite tid

Saker jag verkligen skulle vilja göra:

Till lilla N:

* En större mössa i varmare garn till vintern (Vet någon en mössa som sitter på plats trots ryggläge? Lilla N:s öron rymmer ur alla vi testat hittills.)
* Vantar
* Varma sockar
* Sovpåse (Långärmad body upptill och påse med dragsko nedtill, liksom)
* Fleecebyxor och kanske fleecejacka
* Byxor som passar till tunikan
*Färgglada dinglande figurer att byta med i babygymet eller vagnen

Till mig:
*En tunnare mössa att använda nu (för på dagens promenad blåste det så öronen värkte)
* Fler vantar, sjalar och sådant att byta med i vinter, men det är ju mera lyxprojekt för jag kan ju inte påstå att jag inte äger några

Till andra:
* Julklappar ;-)

Men hur ska det gå till? Snittar nog på ett varv sjalstickning per dag som det är nu. Jag har en ganska vaken bebis som vill ha mat och underhållning, och när hon sover måste jag ju passa på att duscha, äta/fixa mat, hänga tvätt, plocka undan och sådant. Och blogga lite ibland (fast det kan man i nödfall göra med henne i knät också). Ofta hinner jag inte så mycket mer.

Härom dagen blev jag bjuden på middag hos goda vänner. Jag nämnde något om att man inte hinner så mycket på dagarna och fick veta att "Det är nu du har tid. Sedan kommer ju barnet sova mindre och dessutom flytta sig alldeles själv och kräva mer övervakning." Hjälp. Jag kanske ska börja sticka på NÄSTA års vantar nu i så fall...

5 kommentarer:

Anna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Anna sa...

En tunn bomullsmössa att ha under någon form av stickad hjälmmössa är jättebehändigt tycker jag. Polarn och pyrets hjälmmössa (den i randig bomull) är absolut bäst av alla vi använt. Vi är inne på vår andra nu. Den hålls på öronen trots att chefen ligger och svänger på huvet friskt när hon ska somna.

Jag måste också sticka en ny mössa till mig nu när jag köpt ny jacka. Har faktiskt garn som passar, men precis som dig undrar jag hur jag ska hinna sticka den.. :-)

Anonym sa...

Det är ju så olika på barnen hur dom är. Har 4 st ,och alla har varit olika, sovit olika, och kunnat roa sig själva olika mycket osv. Så små som N. kan ju inte roa sig så mycket själv, och om hon då sover väldigt lite också, så blir det väldigt lite tid för mamma. Vänta du..... det blir bättre!

Inger sa...

Kan trösta dig med att jag fick mera sytt ju fler barnen blev.Med det första blev,åtminstone till en början,nästan inget uträttat.Var glad om jag hade ätit frukost före lunchtid.

Anonym sa...

Välkommen till föräldrarlivet!Du kommer att vänja dig.