tisdag, september 08, 2009

Ut i skogen ska vi gå...

Idag har lilla N och jag varit ute i skogen för att leta svamp. Lite skogsluft måste ju vara bra för oss båda tänkte jag. Lilla N var lite skeptisk till en början men efter en picknick med påföljande blöjbyte kom hon till ro och somnade i Babybjörnen.
Mjölkgarnsmössan gjorde premiär idag, lite stor ännu, men den satt bättre på plats än de köpta bomullshjälmmössorna.

Normalt sett tycker jag det är väldigt rofyllt att vara ute i skogen men när vi skulle pausa kände jag mig inte riktigt lika rofylld som vanligt.
På många ställen i skogen, inklusive mitt svampställe var det väldigt uppbökat, så jag blev faktiskt lite, lite orolig för att vi skulle träffa på ett vildsvin. En aning obehagligt var det alltså att lägga ner lilla N men jag tröstade mig med att jag iaf snabbt skulle hitta henne igen eftersom hon låg på en turkos filt och inte hade kamouflage-kläder på sig. (Ja, och eftersom jag inte var längre bort än max 10 meter.)
De läskigaste djur vi stötte på var dock myggor och rödmyror. Som tur var anföll de dessutom den av oss som hade mest bar hud. (Gissa vem av oss som måste dra upp tröjan vid picknickdags?)Kammossan var mycket vacker i solskenet. Där i skogen, bland alla olika mossarter inser man att "mossgrönt" är så otroligt många olika färger. (Olika gröna färger förvisso.)

Lite svamp fick vi med oss hem också, inga mängder, men det gör inget. Jag vet ändå inte om jag kommer hinna rensa den idag. ;-)

5 kommentarer:

Anonym sa...

Vilken fin dag ni haft. Men hu så läskigt med vildsvin.Jag min mes hade inte vågat vara kvar.
Ewa

Mia sa...

Wow vilken mysig utflykt! En kompis sa att man måste göra allt för första gången sedan man fått barn, nya saker att tänka på men också nya ögon. Fint för lilla N att få skogslukt.

Skriva med en hand (detta) har kommit på kort återbesök. Har en kelig 1,5-åring i knät som nu fick kli i benen och sprang vidare...

Anonym sa...

Jaa, jag tycker också det är lite kymigt när jag är ensam i skogen fast innerst inne vet jag att djuren borde fly långt innan vi ens anar dom. Men jag vet inte hur de reagerar om man skulle vandra "på" dom när de vilar på dagen. Och går man ensam eller med någon som man inte pratar så högt med kan ju vad som helst hända, deras luktsinne borde känna av oss men går man med vinden emot sig så....... jag brukar hosta till och ge mig til känna när jag tror mig höra något konstigt. Kine.

Inger sa...

Hon växer ju så det syns på stillbilder.

Anonym sa...

Underbart med skogsutflykt, och vilken fin mossa du hittat! Visste inte att det fanns så fin mossa. Men svinen kan man ju klara sig utan, det räcker bra med rödmyror och myggor. Hoppas att du hunnit smaka din svamp nu.