fredag, juli 31, 2009

Fredag

Det är regnigt och svalt här idag. Perfekt väder för barnafödande, men istället drar sambon kablar i lägenheten (Jippe! Nu slipper vi nätverskablar som ligger tvärs över golvet!) och jag stickar på Gail.Det går inte fort framåt med sjalen precis, men en rapport har jag nog fått till idag iaf.

Annica frågade i går om det här med att sätta livlinor. På bilden ovan kan du se en sådan i form av vitt garn som löper genom stickningen. Ett sätt att skaffa sig en sådan livlina är att helt enkelt trä en nål med en stark tråd eller med ett lös garnstump och sedan trä nålen igenom alla maskor på ett lämpligt varv. (Enklast är det nog att ta det varv man just då har på stickorna/vajern).

Använder man som jag Knit Picks-stickorna som har ett litet hål i ena stickfästet så kan man istället trä tråden genom det hålet och låta tråden hänga med när man stickar ett varv. (En intressant effekt av den metoden är dock att en ev. stickmarkör hamnar PÅ själva livlinan, upptäckte jag för en stund sedan... ;-) )

Annica undrade också vad en magnetplatta är. Det var lite tokigt av mig att kalla den så, för den är ju egentligen inte en magnetplatta, utan en magnetisk metallplatta (En fysikfröken måste ju rätta sig själv!). På den kan man fästa sitt stickmönster och med hjälp av avlånga magneter markera var i mönstret man är. Mycket praktiskt! Jag har köpt min platta av Eva som har Stäkets hantverk och design.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Tack för rådet om livlinor. Verkar väldigt smart!

Inger sa...

Det gäller att ha tålamod med både det ena och det andra.Själv har jag inte stickat en maska på två dagar nu.Räknat nystan har jag gjort och flyttat på sådana och fått ludd i näsan på köpet,ja även i munnen.

Annica sa...

Men det här är ju helt strålande. Jag hade aldrig hört talas om en sådan magnetisk platta förut, men visste instinktivt att det var något jag saknat!

Tack så jättemycket, det här ska jag kolla upp vidare.

/Annica