torsdag, juli 09, 2009

Om badnudlar

Någon frågade var man köper en badnudel, även kallad simpinne, och vilken bärkraft den har.

Jag köpte min på Göksäter på Orust, men det brukar finnas i de flesta leksaksbutiker så här till sommaren. För några veckor sedan vet jag att Lidl hade en variant hemma. Jag har också sett dem i hjälpmedelsbutiken i min stad. Det verkar lite svårare att hitta dem på nätet, men här är iaf en butik som har dem.

Jag misstänker att priserna skiljer sig en del åt beroende på var man köper dem. Min nudel var väldigt billig, den kostade 17.50:- har jag för mig. Den är nog egentligen en bit färgad rörisolering (den har nämligen ett hål i mitten), men annars skulle jag gissa att de kostar från kanske 50:- och uppåt.

Bärkraften är bättre än man tror. Om man som jag gärna vill vara i vattnet utan att behöva simma eller trampa vatten hela tiden är det jätteskönt att liksom forma nudeln till ett U att sitta i (antingen med ett ben på var sida - för en något mer komisk effekt, eller båda benen på samma sida.) Sitter jag så så sticker axlarna precis lagom upp hur vattnet, och pinnens ändar hamnar någonstans strax över vattenytan. Det är också skönt att bara lägga flytpinnen som lite extra flythjälp under rygg och armar och plaska omkring på rygg. För den som inte är ute efter att guppa omkring utan vill gympa med sin nudel hittade jag den här sidan.

5 kommentarer:

Sommarfröken sa...

Smart!
Hoppas på mer badväder!
Kram från Sommarfröken

Anonym sa...

Tak så mycket för informationen! Ska absolut försöka få tag på en jag också.Trodde inte att dom kunde "bära" en vuxen.

Kristina sa...

hihi. Ser härligt ut. Vi hoppas på finväder när vi får semester nästa vecka.

Anonym sa...

Haha, vilken rolig grej! Hade nog inte ens kommit på idèn att köpa en till mig själv om jag sett den, men nu vill jag verkligen ha en.
Ewa

Sanna T Sköld sa...

Ser härligt ut! Jag har visst missat det fina vädret i Sverige. Sedan jag kom hem har det bara regnat.
Kramar
Sanna