torsdag, juli 23, 2009

Pust och lust

Vad gör du idag? Jag har just såp-värmt och skrubbat ugnen. Och skrubbat resten av spisen. Och spisfläkten. Och städat bakom spisen.
Slipper jag julstäda nu tror ni? (Jo, för enligt vännen D, så är det just att städa bakom spisen vi svenskar påstår att vi gör när julen närmar sig och vi måste "julstäda" så mycket att vi inte har tid att umgås.)
Hur som helst blev jag lite trött i armarna nu. Och speciellt i högerhanden efter svintognuggandet på ugnsgallret (ni vet hur man liksom klämmer åt tumme och pekfinger stenhårt för att få bort det fastbrända). Måste vila handen nu för det får ju inte påverka min stickförmåga. Jag har en halvt varv (á sisiodär 650 m) brunt kvar att sticka, och så 20 varv grönt innan filten är klar.
Fast egentligen har jag mest av allt lust att lägga upp till ett nytt stickprojekt. Ett par fina sockar som legat på väntelistan ett år nu tex. Eller en ny sjal i något av de gröna Knitpicksgarnerna som ligger och frestar bakom en glasdörr i skåpet ovanför skrivbordet.
Fast jag har ju Flower basket att sticka på också. Och den är ju kul! Nåja. Jag ska unna mig själv att börja på något nytt iaf så snart filten är klar. Om jag fortfarande har tid och lust då. ;)

5 kommentarer:

Elisabeth sa...

Sådana saker gjorde jag också precis innan min första förlossning kom i gång. Sedan har jag lärt att det inte är ovanligt att bli så aktiv då, även om man skulle spara på krafterna! Lycka till!

Eva i Stäket sa...

"Julstädning" sätter ofta igång förlossningen! När mitt första barn föddes den 23/12 var avdelningen full av julstädande, förtidigt födande mammor. Själv gick jag ordentligt över tiden. Lycka till när det är dags!! :)

Anonym sa...

Nu har du absolut din "julstädning" klar för i år. Jag städar bakom spisen när jag flyttar, men så flyttar jag ju ganska ofta också! Sköt om dig!
Anita.

Anonym sa...

Oj , vilken energi du har! Ja, nu lär det ju inte vara så långt kvar tills den lille tittar ut.
Ewa

Mia sa...

Jag, tro det eller ej, har städat spisen. Och vi har gjort rent glaset också men inte med Svinto (ajaj repor). Efter vi hade såpat försökte vi med tvättsvamp, vilket inte gjorde så stor skillnad (en ren yta på 1 kubikmillimeter). Då provade vi ett rakblad som hyvlade upp smutsen ungefär som när man skrapar bilrutan på vintern. För första gången på år SER vi in i ugnen nu.
Kul att det är rent inför barnets ankomst. Skönt med nåt att göra när man ändå bara väääääännnnttttaaaarrrrrr. Tänker på dig, vännen!