onsdag, juli 29, 2009

Om att gå över tiden

Eftersom Kine frågade lite om det här med att gå över tiden:

Egentligen räknas inte graviditeten som överburen förrän 14 dagar efter beräknad födelse, men går man så länge så får man i min stad komma in på kontroll på förlossningen. Då avgörs om man ska sätta igång förlossningen eller inte. I så fall sker det dagen efter.

Och jo, nog tycker jag att det är lite jobbigt att gå och vänta nu. Inte för att jag mår dåligt, inte för att det är så förskräckligt jobbigt med magen och faktiskt inte för att jag inte kan tåla mig en minut till heller. Då är det tråkigare att sambons semester obönhörligen tickar på oavsett om bebisen kommit ut eller inte. Och att vi inte kan hitta på så mycket annat än att vara hemma eller göra små dagsutflykter medan vi väntar. Då är det lätt att bli lite rastlös.

Sedan är det klart att vi gärna vill få träffa vår lilla/lille nu. Det börjar kännas som det är dags. :-)

6 kommentarer:

Anonym sa...

Fattar att det är trist att sambons semesterdagar bara försvinner. Vore ju trevligt att ha honom hemma några extra dagar. Men man vat aldrig, plötsligt händer det.....

Anonym sa...

Tack, vad gullig du är som svarar.Då har det inte ändrats så mycket de senaste 20 åren. Kine

Anonym sa...

Ställ in dig på ett riktigt grovjobb som ger dig träningsvärk både här och där...

(I de flesta familjer finns oftast fler än ett barn)
Så, så förskräckligt är det inte att föda barn.

Inger sa...

Man glömmer,lite olika hur lång tid det tar bara.(att glömma alltså)

Anonym sa...

När jag gick över nästan två veckor så räckte det med att jag sa mitt förnamn i dörren så sa de att jag var så väntad, det känndes så välkommnande. Löjligt kanske, men jag minns att det känndes så tryggt just då!

Kattmamman sa...

Vad spännande det ska bli och få se hur din bebis ser ut när den väl kommer ut, längtar till framtida stickträffar : )! Kram