söndag, augusti 31, 2008

Helg

Det var ett trevligt kalas i går och det blev många koppar imaginärt kaffe. Inte ens det fick mig dock att vakna till riktigt, för jag var sömnig hela dagen. Det var det iofs inte bara jag som var, så det var väl något i luften kanske. Tillfälligt upplivad blir ju dock vem som helst som får tag på en gunga och får chansen att visa att man kan ta fart själv. ;)
Hittills idag har jag sovit, läst, städat, snörvat lite och sytt om lite.

Tröjan jag sydde i våras har knappt blivit använd så nu fick den bli frökentröja på riktigt. Jag har sytt in och kortat ärmarna så de slutar mitt på underarmen så att tröjan funkar att jobba i iaf! (Testa gärna långa trumpetärmar vid matbordet, vid skötbordet, vid rumptorkning, vid vattenfärgsmålning, vid handdtvätt osv så förstår ni problemet.) Förresten tror jag det mönstrade tyget är perfekt för att kamouflera såsiga handavtryck och färgsskvättar.

Nu sitter jag här och funderar jag på hur många WIPs det är smart att ha igång. Jag har ju två spetssjalar som jag borde knåpa på med, jag har Gotlandssjalen och jag har en sockstickning. Jag borde inte starta upp fler saker för då kommer väl de där spetssjalarna aldrig att bli klara. Det är bara det att mitt nya USA-garn ligger här och läskar mig och viskar sådant som "Ett par muddar bara!" och "Bara prova mig lite!".

Beslutsångest. Kanske ska jag göra som jag brukar - baka något istället.

3 kommentarer:

Stickorren sa...

Man kan ha ganska så många WIP´s på gång, och nya garner måste testas.

Inger sa...

Jag håller med,man kan ha många,riktigt många projekt på gång samtidigt bara man inte blir stressad av det.Nu är det ju inte så dumt att baka heller även om det bara hjälper temporärt.Den där tröttheten sitter på mig idag.

Anonym sa...

Hihi, jag har aldrig provat att gunga mig osömnig.Trodde i min enfald att man gunga sig till sömn,men det är väl i gungstolen man gör det. Ska prova gungan nästa gång jag vill piggna till lite.Gissar du varit på ett barnkalas iallafall :-). Trevligt med sådana kalas tycker jag.