torsdag, augusti 14, 2008

Torsdag

Igår stickade jag ingenting utan jobbade hela dagen och var på föreläsning på kvällen. Idag VILL jag sticka, och jag har tid nu, men armarna känns som överkokt spagetti så jag vet inte om jag orkar ta mig an tröjmonstret. 23 minskningar av 29 är iaf gjorda. Snart är jag framme vid det läskiga momentet, dvs något slags rullkrage.

I måndagskväll träffade jag några kompisar och stickade och då fick Leaf lace-sjalen komma fram en stund.

Jag vet egentligen inte varför jag inte sätter rejäl fart med den, men jag tror jag skyller på att jag måste hålla koll på ett mönster. Sådant kan ju vara mentalt ansträngande. ;-)

Allt som oftast hänfaller jag därför åt att ta något varv på det gråa bylte som är min Gotlandssjal. Det är inte speciellt anträngande på något plan. Det är väl kanske just den känslan jag behöver.

3 kommentarer:

Inger sa...

Det är en stor fördel att ha lite att variera med.Bara nu inte något blir bortglömt allt för länge.Jag har t.ex. också ett gotlandsbylte liggandes som jag inte rört på länge.

Anonym sa...

Det är ju jättebra att ha lite olika grejor på gång. Själv har jag minst fyra just nu, varav ett har legat och "mognat" ca. ett år. Det är dock inget Gotlandsbylte, snarare ett danskbylte :-)

Stickorren sa...

Fina saker, "tröjmonster" suger en del, men de brukar bli bra när de är klara. Sticka väl!