lördag, augusti 02, 2008

Samla ihop sig

Det är sista helgen på semestern (på måndag börjar jag på en ny förskola) och jag försöker samla ihop mig. På flera plan.

Min älskade bil blev ju lite omformad i fronten härom dagen. Grusvägen var smal och rymde alldeles precis två bilar i bredd. Om båda håller ut på sin sida alltså. Jag är uppväxt med, och har övningskört på smal grusväg med skarpa backkrön, och kör därför alltid försiktigt på liknande vägar. Jag är ganska säker på att kollisionen inte var mitt fel alls, men så länge man inte står stilla (!) när man krockar så är tydligen försäkringsbolaget av annan åsikt. Det troligaste att vi båda blir ansvariga och båda får betala självrisk. Lite irriterande...

Nåja. Min guldkantsbuffert försvinner kanske, men det är en småsak här i världen. Ingen har gjort sig illa och ingen kommer behöva svälta. Och jag har fina människor omkring mig som hjälper mig. Vad sägs om tre män i en lådbil som rycker ut med bilsläp och allt och är på plats efter 30 min? Eller en god vän och hennes barn som kör 6 mil för att hämta mig så jag får komma ut och bada dagen därpå? Eller mor och far som kör ännu längre för att låna ut sin (racer-)bil till mig så länge. Och se så vacker natur det var där jag blev stående:

Idag har vi städat här hemma, och jag överväger även att städa i garnkorgar och stickpåsar. Får se om jag orkar, men det vore skönt att få lite ordning igen. (Jag har ju släpat runt med mina stickningar,stickväskor och stickpåsar så mycket att allt är rörigt.)

Ska också se om jag kan få till det sista på tröjärm nummer två och sedan komma i gång med raglandelen av tröjan. Det är spännande. Och lite läskigt. För det är så otroligt svårt att veta om ärmarna är lagom långa när man inte vet hur långt oket kommer bli.Kanske orkar jag. Annars nöjer jag mig med att tänka på en vän och beställa mer garn. Det är jag nämligen ganska säker på att hon vill att jag gör.

6 kommentarer:

Anonym sa...

Det är jag säker på att hon vill att du ska göra. Kram.

Anonym sa...

Väldigt trist med din bil , men väldigt underbart med så fina vänner . Visst känns det gott när man har sådana i sin närhet! Det betyder nog att du är en bra vän också skulle jag tro.

Anonym sa...

Härligt med positivt tänkande! Allt blir så mycket lättare då! Och såklart, goda vänner och familj underlättar ju en hel del! Kram o lycka till med tröjan! //Sofia

Anonym sa...

Håller med Sofia, att det är härligt med positiva människor. Du verkar ju vara en av dom! Det är väl därför du har människor runt omkring dig som ställer upp för dig. Lycka till med nya jobbet, och hoppas att det ordnar sig med din bil.

Inger sa...

En vackrare plats kunde du knappt ha valt.Tur att det finns folk som är beredda att rycka in.

Anonym sa...

Jag håller med om att hon skulle rösta för garnshopping!

Om du ska handla från Knitpicks och kan tänka dig att stoppa ner ett par nystan till i paketet så är jag väldigt sugen på att hänga med. Jag har precis börjat sticka med mitt Andean Silk och det är helt ljuvligt.

Kram