måndag, augusti 04, 2008

Sätta igång och sätta ihop

Första dagen på nya jobbet är avklarad. Jag har träffat välkomnande, trevliga kollegor och barn som längtat tillbaka till förskolan. Det ser jag som två mycket bra saker. Det var lungt på avdelningen eftersom många barn (och halva personalstyrkan) fortarande är sommarlediga, så det känns bra att få "smyga igång".
Jag har tom hunnit spela ett får-spel med en tös, men reglerna var mycket märkliga. Hennes får fick ha två huvuden, eller två rumpor, men inte mina. Mina får skulle bestå av en fram- och en bakdel precis som vanliga får. Och om jag hann ropa "Bä!" före henne så berodde det enbart på att hon just då råkat titta på något intressant i taket istället för på tärningen. Då gilldes förstås inte mitt bräkande. Haha. Nästa gång kommer nya fröken ha läst på reglerna! ;-)

Här hemma ligger nu tröjprojektet på soffbordet och väntar.Jag har lyckats få upp ärmarna på samma sticka som resten av tröjan och har satt ihop alltsammans och påbörjat raglanminskningarna. Det är rätt bylsigt att hålla på med, och ännu så länge är varven väldigt långa, men de ska ju iaf bli kortare vartefter. Kanske hinner jag till jul?

I går fick jag förresten en leverans från Garnhärvan. (Ni har väl inte missat att det är 20% rabatt på i princip hela sortimentet just nu?!) En till Addi Lace, bara för att jag gillar dem. Och ett härligt cerisefärgat strumpgarn i ull och bambu, Trekking Pro Natura.

Jag har flera gånger tänkt sticka sockor med mönstrade skaft, men inte haft något bra enfärgat garn. Nästa gång lusten sätter in så är jag beredd.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Har du tittat på Handmade`s blogg?
Fick själv en chock.

Anonym sa...

Spännande med nya sockor!!!! Härlig färg!!! Jag har också gjort en beställning hos Garnhärvan.