tisdag, juli 18, 2006

Till Trosa och tillbaka

Har varit ett par dagar hos goda vänner med stuga i Trosatrakten. Jag hade längtat efter att få blåsa upp min luftmadrass och tillbringa en del tid plaskandes omkring i viken. Vädret var dock inte riktigt, riktigt på min sida. I går var det ganska blåsigt, men trots detta blev det i alla fall ett dopp i havet (18 grader) igår, men idag avstod vi då solen inte alls ville komma fram förrän det var dags för oss att åka hemåt. Nåja, trevligt och avslappnat var det iaf! Vi fick en guidad tur i Trosa, en titt på Tullgarns slott där man tydligen kan roa sig kungligt i trapporna, mycket goda grillspett, vin, samt en liten virklektion (nja, just det var det nog kanske bara jag som fick), samt övernattning på mjuka madrasser i ett rum som även rymde en garnvinda. Tänk om jag haft några härvor med mig..

Stickade bara lite i bilen på väg dit och hem. Just nu håller jag på med ett turkost rör utan böj. Har fortfarande problem med att få hörnen/skarvarna osynliga när jag stickar med strumpstickor. Det blir tyvärr ganska tydliga ränder av lösare maskor där stickorna möts. Just på detta projekt gör det inte så mycket eftersom jag ändå tänkt dölja det så småningom, men annars är det ju lite trist. Finns det några andra knep för att undvika detta än att dra åt maskorna extra hårt just där?

2 kommentarer:

Anonym sa...

Duuu, det jämnar ut sej sen! i blockning eller tvätt eller användande! Hur finurligt som helst!

Stickorren sa...

e har rätt... men om man vill dölja redan på stickstadiet så kan man sticka en maska på nästa sticka på varje sticka, så blir den lösa maskan på olika ställen. Sen att man får besvär med att hålla reda på var början på varvet är...det är en helt annan fråga.
Raka rör utan krök? Universalstorlek?